Coduri eroare aparate aer conditionat- reparatii placi electronice – electronist ac
decembrie 6, 2020

Apelati: 0762 843 717 – Non Stop – Preturi Servicii Intretinere Freon si Reparatii aer conditionat 2021

CEA MAI NOUA OFERTA -300 lei: REVIZIE AER CONDITIONAT, CURATARE, IGIENIZARE CU SOLUTII PROFESIONALE CU SAC + COMPLETARE FREON !

imi curge apa din aparatul de aer conditionat
curge apa din aparat aer conditionat
curge apa din unitatea interna aer conditionat
de ce curge apa din aparatul de aer conditionat
aparat aer conditionat curge apa
nu curge apa din aer conditionat
nu curge apa la aerul conditionat

Tip de serviciuPretInfo
1 Reparatii aer conditionatde la 200 LEISchimbare senzor de temperatura, condensator pornire, etc…
2 Incarcare Freon AC 9.000-12.000 BTUde la 200 LEIPretul este valabil pentru aerul conditionat de locuinta, casa, apartament, 9.000-12.000 btu
3 Reparatie aer conditionat + incarcare freon dupa reabilitare termica bloc400 LEIOferta speciala pentru remediere pierdere freon dupa ce sa demontat unitatea exterioara, sa remontat la loc si scapa freon pe la inbinari/berc robineti unitate exterioara + reincarcare freon/umplere.
4 Revizie Curatare Igienizare Profesionala cu spalare sac + Completare umplere freon300 LEIServiciu recomandat o data la 2-3 ani pentru aparatele care mai racesc dar foarte greu adica nu la fel de bine ca un aparat nou curatat si plin cu freon care sufla cu 5 grade!
5 Matisare/Shimbare izolatie traseu unitate exerioara100 LEI/metru liniarDesi nu recomand acest serviciu, adica a se da cu banda alba pe afara tevile care duc la unitatea exterioara deoarece este periculos si nu are nici un efect tehnic, decat estetic(se vede frumos alb), pentru doritori pretul este 100/lei pe metru in limita in care ajung din casa!
6 Pica apa din aerul conditionat350 LEIMotivele pot fi diverse, revolvarea este una complexa, presupune revizie generala, curatare igienizare, spalare tavita condens, furtun condens, completare cu freon.
7 Telecomanda universala cu setare si livrare150 LEIAvem pe stoc 3 modele de telecomenzi universale aer conditionat, ne deplasam pentru setare si livrare.

Ne deplasam in Bucuresti sectorul 1, 2, 3, 4, 5, 6.

Cauza cea mai comună este drenarea înfundată. Pentru a clarifica situația, este suficient să priviți fereastra și să vedeți cu atenție dacă condensul se scurge din tubul de drenaj spre exterior. În vara sau în primăvara târzie, adică la temperaturi exterioare destul de ridicate, condensul ar trebui să înceapă să curgă nu mai târziu de zece minute după ce aparatul de aer condiționat începe să funcționeze. Puteți verifica corectitudinea cauzei în alt mod. Pentru a începe, deconectați aparatul de aer condiționat, apoi scoateți capacul frontal superior prin apăsarea ușoară a celor două cleme din plastic pe ambele părți. Coperta de fructe veti vedea filtrele de aer, de asemenea, trebuie sa fie eliminate. Sub ele este un radiator, deci trebuie să turnați apă dintr-o sticlă pe ea.

Nu exagerați – o jumătate de litru va fi de ajuns. Priviți imediat fereastra – apa ar trebui să iasă din sistemul de drenare și ar trebui să fie ușor și nestingherită, doar să meargă, să nu picură! Dacă nu găsiți apă în afara ferestrei, atunci cel mai probabil se produce o scurgere în partea inferioară a blocului situat în apartament. Dacă curge aceeași apă, dar picătură cu picătură, atunci furtunul de drenaj trebuie să fie verificat pentru contaminare.

Dacă furtunul este curat și nu este înfundat, acum va trebui să scoateți capacul care acoperă unitatea interioară. Pentru a face acest lucru, trebuie să deșurubați prizele și să deșurubați șuruburile pe care le vedeți în partea inferioară a carcasei. Acum, apăsați zăvorul carcasei de pe partea superioară cu o șurubelniță și scoateți complet carcasa. Mai jos este un rezervor de apă – acesta și gaura de scurgere trebuie îndepărtate cu grijă din umiditatea și murdăria acumulată și apoi colectate într-o ordine exact inversă. Odată ce întregul sistem a fost asamblat, verificați debitul cu apă, așa cum este descris mai sus.

Una dintre problemele care ar putea sa se iveasca la aparatul de aer conditionat ar fi sa curga apa din unitatea interna. Aceasta situatie poate sa apara din cauza a diferitor motive. Puteti vedea mai jos care sunt motivele pentru care apare problema aceasta si care este remedierea lor.

 • Filtrele lavabile ale unitatii interne nu s-au spalat – particule de praf ori scame se pot depunde pe filtrele lavabile ce se afla in unitatea interioara. In cazul in care filtrele nu sunt curatate la timp, praful trece dincolo de filtre si infunda orificiul din tavita de colectare a condensului. Filtrele acestea se iau din unitatea interioara si se spala sub jet de apa, folosind detergent lichid. De preferat ar fi sa le spalati lunar in perioada utilizarii aerului conditionat. Daca aparatul este montat in magazine, ateliere de croitorie, restaurante, bucatarii, service, recomandarea este sa spalati filtrele o data la doua saptamani.
 • Unitatea interna nu a fost igienizata. In tavita de colectare a condensului iau nastere bacterii, din cauza mediului umed, astfel se poate crea o substanta cleioasa, vascoasa care infunda orificiul de evacuare a apei. Pentru igienizarea aparatului apelati la ajutorul specialistilor si o echipa de interventie se va ocupa de aparatul dumnevoastra pentru a functiona in parametri normali si pentru a va ajuta sa respirati sanatos. Se scoate tavita de colectare a condensului si se spala cu apa calda si detergent lichid, apoi se da pe vaporizatorul unitatii interne cu o solutie speciala.
 • Furtunul de eliminare a condensului este infundat sau are contrapanta. In timp, furtunul de eliminare al apei pierde din panta din cauza depunerilor, astfel apa stagneaza si se acumuleaza pe furtun, nu mai poate fi eliminata si astfel curge din unitatea interna. De asemenea, obturarea scurgerii poate fi o alta cauza. In plus, trebuie avut in vedere ca un furtun ce este tinut in apa actioneaza ca un dop, iar fenomenul acesta apare cand capatul furtunului este scufundat in apa.
 • Aparatul de aer conditionat nu mai are freon de ajuns. In momentul in care aparatul de aer conditionat pierde freon, vaporizatorul unitatii interioare incepe sa formeze zapada sau sa inghete. Zapada sau gheata formata pe vaporizator depaseste suprafata de colectare a apei si se prelinge necontrolat pe carcasa unitatii interioare. De regula, acest fenomen apare la oprirea aparatului de aer conditionat. Pentru remediere contactati o echipa specializata, pentru a depista eventualele pierderi ale instalatiei si sa incarce freonul.
 • Unitatea interna nu este montata in boloboc. Daca aceasta nu este perfect pusa in boloboc, ci este inclinata, apa ce se formeaza din condens va curge pe langa tavita unitatii. De precizat faptul ca tavita de colectare a apei are o usoara panta catre orificiul de evacuare inca din fabricatie. In cazul in care unitatea este montata inclinat inspre orificiul de evacuare, peretii tavitei de colectare a apei nu vor putea face fata debitului de condens. Daca splitul este montat inclinat in partea opusa evacuarii, formeaza contrapanta si apa nu mai poate fi eliminata prin drena, astfel se va prelinge pe langa peretii tavitei. De aceea unitatea interna trebuie montata numai in boloboc si nu dupa linia grinzii sau a tavanului. Pentru a remedia aceasta problema, trebuie intreptat splitului prin repozitionare.

De ce curge apa din unitatea interna?

 • Curgerea apei din unitatea interna (split) poate creea probleme utilizatorului de aer conditionat. Va prezint in randurile de mai jos cateva cauze posibile si remedierea acestora:
 1. Unitatii interne nu i s-au spalat filtrele lavabile. Datorita faptului ca unitatea interna recircula cantitati mari de aer, aceasta acumuleaza praf, scame etc. Toate aceste particule se depun pe filtrele lavabile ce se afla sub capacul unitatii interioare. Daca filtrele nu sunt spalate la timp, praful trece dincolo de filtre si infunda orificiul din tavita de colectare a condensului. Aceste filtre se scot si se spala sub jet de apa cu detergent lichid. Filtrele se recomanda a fi spalate lunar pe perioada functionarii aerului conditionat. Daca unitatea interna se afla montata in magazine, ateliere de croitorie, restaurante, bucatarii, service de ori ce fel, se recomanda spalarea acestora la un interval de doua saptamani.
 2. Unitatea interna nu a fost igienizata. In tavita de colectare a condensului datorita mediului umed, se dezvolta bacterii creindu-se o substanta cleioasa, vascoasa care infunda orificiul de evacuare a apei. Pentru remediere apelati la 0768.204.204
 3. Echipa de interventie trebuie sa scoata tavita de colectare a condensului si s-o spele cu apa calda si detergent lichid, dupa care aplica pe vaporizatorul unitatii interne o solutie dezifectanta.
 4. Aparatul de aer conditionat a pierdut freon. Atunci cand aparatul de aer conditionat a pierdut freon, vaporizatorul unitatii interioare incepe sa faca zapada sau sa inghete. Zapada sau gheata formata pe vaporizator depaseste suprafata de colectare a apei si se prelinge necontrolat pe carcasa unitatii interioare. De cele mai multe ori acest fenomen apare la oprirea aparatului de aer conditionat. Echipa de interventie trebuie sa depisteze eventualele pierderi ale instalatiei, sa le remedieze (prin refacerea berclurilor) daca este cazul si sa reincarce instalatia.
 5. Furtunul de eliminare a condensului este infundat sau are contrapanta. Cu trecerea timpului, furtunul de eliminare al apei pierde din panta din cauza depunerilor, astfel apa balteste pe furtun nu mai poate fi eliminata si curge din unitatea interna (split). O alta cauza este obturarea scurgerii. Deasemenea trebuie avut in vedere ca un furtun (drena) tinut in apa actioneaza ca un dop. Acest fenomen apare cand capatul furtunului este scufundat in apa.
 6. Unitatea interna nu este pusa in boloboc.  Unitatea interna trebuie sa fie montata perfect in boloboc. Daca aceasta este inclinata apa formata din condens curge pe langa tavita unitatii. Trebuie stiut ca din fabricatie tavita de colectare a apei are o usoara panta catre orificiul de avacuare. Daca splitul este montat inclinat inspre orificiul de evacuare, peretii tavitei de colectare a apei nu poate face fata debitului de condens. Daca splitul este montat inclinat in partea opusa evacuarii, formeaza contrapanta si apa nu mai poate fi eliminata prin drena prelingandu-se pe langa peretii tavitei. De aceea unitatea interna trebuie montata perfent in boloboc si nu dupa linia grinzii sau al tavanului. Remedierea consta in intreptarea splitului prin repozitionarea tablitei de fixar

Este vara si pornim aerul conditionat, dar dupa un timp de folosite constatam ca din unitatea interna a aparatului de aer conditionat pica apa sau in cel mai rau caz curge siroaie.Mai jos va prezentam cateva cauze:

 1. Unitatea interna nu a fost igienizata. la timp sau niciodata. In tavita de colectare a condensului datorita mediului umed, se dezvolta bacterii creindu-se o substanta cleioasa, vascoasa care infunda orificiul de evacuare a apei.Echipa de service vine pregatita in intampinare acestei problem cu solutii de curatere si dezinfecatare speciale pentru acest domeniu. La finalul acestei curatari, desfundari si igienizari se aplica pe vaporizatorul unitatii interne un spray dezinfectant ca ultima mana.
 2. Aparatul de aer conditionat a pierdut freonul din instalatie. Atunci cand aparatul de aer conditionat a pierdut freonul, in unitatea interioare incepe sa se faca zapada sau sa inghete. Zapada sau gheata formata pe vaporizator depaseste suprafata de colectare a apei si se prelinge necontrolat pe carcasa unitatii interioare. De cele mai multe ori acest fenomen apare la oprirea aparatului de aer conditionat si apa se scurge siroaie.Echipa de service va fi pregatita sa verifice toti factorii care au dus la formarea acestui fenomen.
 3. Furtunul de eliminare a condensului este infundat sau sa rupt.Cu trecerea timpului, furtunul prin care se elimina ape pierde din panta din cauza factorilor externi si a depunerilor de mizerie, astfel apa nu mai poate fi eliminata si curge din unitatea interna a aparatului de climatizare.Echipa noastra de service va rezolva aceasta problema de la prima vizita.
 4. Unitatea interna trebuie sa fie montata perfect in boloboc fara sa fie lasata spre stanga jos au dreapta jos. Daca aceasta este inclinata apa formata din condens curge pe langa tavita unitatii interne udand peretele sau chiar mai rau umfland parchetul.De aici rezulta alte cheltuieli neprevazute.Sfatul nostru este ca la inceputul fiecarui an sa chemati o firma specializata pentru verificare si curatarea aparatului de aer conditionat.

Va asteptam sa ne contactati in vederea solicitarii unei programari de verificare sau reparative la aerul conditionat ACSON, AEG, ARGO, AUCMA, AUX, Alizee, Americool, BOSCH, Beko, Black & Decker, CARRIER, CHANGHONG, CHIGO, CHOFU, CHUNLAN, CONROWA, CROWN, Cooper & Hunter, DAEWOO, DAIKIN, DELONGHI, DOCTOR, DONGBAO, DONGXINBAO, Dinamic Clima, ELECTROLUX, FERROLI, FRANKE Frame, FRESTECH, FUJITSU, Fuji Electric, GALANZ, GOLDSTAR, GREE, GRUNDIG, GUQIAO, HABITAT, HAIER, HEINNER, HISENSE, HITACHI, HUABAO, HUAKE, HUALING, HUAMEI, HUIFENG, HUIKANG, HYUNDAI, Hokkaido, Honeywell, Inventor, JDC, JIANGNAN, JINDA, JINSONG, KANGLI, KELON, KONKA, Klarstein, Kyato, LG, LIANGYU, MDV, MIDEA, MITSUBISHI, NATIONAL, NEO, NORITZ, Nordstar, Orion, PANASONIC, PANDA, PAOTON, PHILCO, Platinium, ROWA, RRABO, SAMPO, SAMSUNG, SANYO, SHANGLING, SHANXING, SHARP, SHENGFENG, SHINCO, SHUAIKANG, SHUANGLU, SOVA, SUNDURG, SWAN, Star-Light, T klima, TATUNG, TCL, TECO, TESLA, TIANDI, TOJO, TOSHIBA, TOSOT, TOYO, TRANE, Tornado, VORTEX, Vision, Vivax, WEILI, WHIRLPOOL, WOODS, XILENG, XINLE, YANGZI, YINGYAN,YOKI, YORK, Yamato, Yashido, Yashido, ZASS, ZEPHIR, airkool .